Friday, February 26, 2016

Gejala Anemia

Gejala Anemia - Seseorang dipanggil anemia apabila dia mempunyai kiraan darah yang rendah. Lebih tepat lagi, tanda-tanda anemia dilihat pada orang yang mempunyai jumlah darah yang rendah, terutamanya dalam komponen yang dipanggil hemoglobin. Anemia boleh dicetuskan oleh tekanan, keturunan atau gangguan yang lain. Apa yang penting adalah untuk mengenal pasti tanda-tanda anemia dan segera mengetahui punca.

Anemia sering gejala penyakit serius yang lain seperti penyakit kuning, kanser atau HIV / Aids. Berikut adalah beberapa tanda-tanda Gejala Anemia yang menunjukkan bahawa anda menghidapi kelesuan, seperti yang dilaporkan Boldsky. Apabila badan anda mempunyai tenaga yang sangat sedikit, imuniti atau keupayaan badan untuk melawan penyakit juga menurun. Anda boleh dengan mudah akan jatuh sakit atau letih.

Berikut adalah sepuluh Gejala Anemia untuk menonton. Anemia bukan penyakit remeh yang boleh anda abaikan. Jadi pastikan anda sentiasa menjaga pengambilan makanan anda untuk mengekalkan badan yang sihat.

Selengkapnya tentang Gejala Anemia : http://www.gejala-penyakit.com/2016/02/gejala-anemia.html

No comments:

Post a Comment