Tuesday, September 19, 2017

Promo Tupperware Oktober 2017

Promo Tupperware Oktober 2017 - Meraikan Kemerdekaan ke-72 Republik Indonesia, Tupperware Indonesia mengajak orang ramai untuk hidup sihat dengan menjalani latihan melalui acara bertajuk "TUPPERWARE RUNATION 7.2 K". Acara itu diadakan tepat pada hari Kemerdekaan Indonesia bertarikh 17 Ogos 2017 di Epicenter Epicenter, Kuningan, Jakarta Selatan. Tupperware Indonesia sentiasa mengikuti trend masyarakat moden, sama seperti ribuan milenium hari ini tertarik kepada gaya hidup sihat, sukan dan makan makanan yang sihat. Ini juga tercermin dalam penyertaan para peserta "TUPPERWARE RUNATION 7.2 K", yang berjumlah kira-kira 500 peserta yang didominasi oleh peserta milenium (umur 18-35s).


Selain itu, beberapa peserta dari komuniti lain turut turut serta seperti EJR (Runner Jakarta Extra), RFI (Run for Indonesia), CSR Campur Sari Runner), Indorunner, FakeRunner, ZSA Runner, Noface Runner, TCR (Trigger Crazy Runner) dan Air Crew di Jalan. Pada majlis itu, dengan kerjasama 11 ARKA, para peserta Promo Tupperware Oktober 2017 melakukan keseronokan di sepanjang 7.2 kilometer bermula dari Epicentrum, peserta Bersama berlari menuju lebuh raya utama di Jalan Rasuna Said, Jalan Casablanca, Jalan East Ahmad Bakrie menuju ke arah Epicentrum boulevard timur untuk tembaga jalan madya. Para peserta telah kembali ke arah Epiwalk yang menjadi garisan penamat. Bukan sahaja keseronokan, para peserta juga mengikuti acara menarik lain seperti pelbagai permainan dan kuiz selepas penamat yang berkaitan dengan perlumbaan tradisional 17an.


Bukan hanya merayakan kemerdekaan RI, acara ini juga merupakan sebahagian daripada siri pelancaran generasi terbaru Tupperware ECO BOTTLE 1L. Sejak dilancarkan pada tahun 2011 hingga sekarang, Tupperware melalui produk Promo Tupperware Oktober 2017 ECO Bottle sentiasa membawa misi untuk menggalakkan tabiat hidup yang sihat masyarakat dengan membiasakan diri untuk membawa bekalan air minum dan menggalakkan tabiat penjagaan alam sekitar dengan mengurangkan botol plastik sampah air minum sekali pakai. Untuk itu, melalui NEW ECO BOTTLE yang datang dengan lebih tipis dan selesa apabila dipegang dan dilengkapi dengan tali dan meterai praktikal dan warna moden boleh menemani milenium dalam kehidupan seharian.


Dan menurut penyelidikan terkini dari Goldman Sachs (Amerika Syarikat), generasi milenium hari ini mempunyai salah satu watak paling menarik yang milenium sangat berminat dalam gaya hidup sihat, senaman dan makan makanan yang sihat. http://www.diskon-promosi.com/2017/05/katalog-promo-tupperware-terbaru.html Oleh itu, dalam memenuhi keperluan gaya hidup sihat sepanjang tahun ini, Tupperware akan terus melancarkan pelbagai produk yang menyokong sangat menyokong pelbagai aktiviti baik milenium dalaman dan luaran.

No comments:

Post a Comment